Logo

Vilsund

A dán halászok már évszázadok óta foglalkoznak kagylóhalászattal. A Dán Királyság 1851-ben hivatalos keretek közé ültette ezt a gyakorlatot és ezzel megalapozta a Lim fjordi üzletszerű kagylóhalászatot, ami a mai napig nagy népszerűségnek örvend.

Az 1986-ban megalakult Vilsund Muslinge Industri A/S 2010-ben összeolvadt a Limfjord vállalattal és azóta Vilsund Blue A/S néven működik, székhelye pedig Nykøbing Mors-ban található, Dániában. A 70 alkalmazottat foglalkoztató vállalat 3 ipari helyszínen végzi tevékenységét.

A cég számára az értéket a folyamatos termékfejlesztések és a minőség jelenti. 2010-ben a Vilsund Blue A/S volt az első kagylógyártó cég, aki MSC (fenntartható halászat) tanúsítványt szerzett. 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban bejutott a vállalat a Seafood Excellence Global Awards döntőjébe, 2014-ben pedig az első díjat is megszerezte a Kagylópor és az Ízfokozó kategóriákban. 2015-ben a Vilsund Blue A/S elnyerte a rangos Børsens Smagspris 2015 díjat is a Vilsund Premium Limfjord kék kagylójával.

A cég az élelmiszerbiztonságot, az alapanyagok nyomonkövethetőségét és a környezeti szempontból fenntartható halászatot előtérbe helyezve a legmagasabb színvonalat nyújtja lokális és nemzetközi szinten egyaránt.

en.vilsund.com

Vissza a főoldalra

Connect With Me